Copyright 2020 - Flexbus De Marne Lijn 565

  • Flexbus de Marne een bus van de buurt voor de buurt

  • Flexbus de Marne een bus van de buurt voor de buurt

  • Flexbus de Marne een bus van de buurt voor de buurt

  • Flexbus de Marne een bus van de buurt voor de buurt

  • Flexbus de Marne een bus van de buurt voor de buurt

Buurtbussen Stoppen.
Coronavirus, buurtbussen rijden niet
De buurtbussen in Groningen en Drenthe stoppen vanaf maandag 16 maart met rijden. 
Alle buurtussen worden gereden door veel chauffeurs van 65 jaar en ouder, de leeftijdsgroep die grote risico’s loopt in geval van een besmetting met het coronavirus. Daar komt bij dat het aantal passagiers flink afneemt doordat scholen sluiten en waar dat kan mensen thuis werken.
 
Advies RIVM
Het RIVM heeft benadrukt dat mensen boven de pensioengerechtigde leeftijd geen gebruik moeten maken van het openbaar vervoer. Het risico op besmetting wordt groter als deze groep als chauffeur rijdt op de buurtbussen. De buurtbussen hebben daarom besloten het advies van het RIVM op te volgen.
 
Abonnementen
Voor abonnementhouders geldt dat de geldigheid van het abonnement verschuift met de periode dat er niet gereden is. Heeft u nu een abonnement en gaan de buurtbussen over drie weken weer rijden, dan is uw abonnement ook drie weken langer geldig.
 
Informatie
Wilt u weten wat de actuele stand van zaken is, raadpleeg dan de website van Qbuzz; www.qbuzz.nl/gd/actueel  of van Publiek Vervoer, www.publiekvervoer.nl
 
UPDATE:
Er rijden voorlopig geen buurtbussen in onze provincie. Sinds 16 maart reden de achtpersoonsbusjes al niet meer; besloten is nu deze maatregel te verlengen tot 1 juni.
In onze provincie rijden er op tien trajecten buurtbussen. De chauffeurs zijn vrijwilligers en dat zijn vaak ouderen.
 
Risico te groot en weinig vraag
Volgens Publiek Vervoer loopt deze groep een te groot risico bij besmetting met het coronavirus. Ook is het vrijwel niet mogelijk om in de busjes anderhalve meter afstand te houden.
 
Daarnaast is er momenteel weinig vraag naar de buurtbussen, omdat oudere passagiers thuis blijven en scholen dicht zijn.
 
Verschillende scenario's na 1 juni
Het is nog niet duidelijk of de buurtbussen na 1 juni wel weer gaan rijden. Dat hangt af van de maatregelen die het kabinet binnenkort neemt voor de periode na 28 april.
 
Publiek Vervoer gaat de situatie dan opnieuw beoordelen in samenspraak met de buurtbusverenigingen die de busdiensten uitvoeren. Voor de periode na 1 juni worden verschillende scenario's uitgewerkt.
 
UPDATE 2
Link naar andere site

Haltepaal nieuwe busDe Flexbus in de vakantie periode: 

In de zomervakantie rijden we niet en in de overige (kleine) vakanties rijden we volgens de vakantiedienstregeling.
 

Bekijk hier een filmpje in het kader Goud bezig van RTV Noord met een vrijwilliger van de Flexbus het filmpje is in een Pop-up venster.

Buurtbuskaarten

BBkrt1

Niet geldig

ov chipkaarten2

Buurtbuskaarten

maandkaart